Timemanagement voor mensen die echt te hard werken

Overwerken

De grootste fout die drukbezette mensen maken waardoor ze hun doelen niet bereiken

Werk jij ook hard? Maak je werkweken van 50, 60 of 70 uur? En zou je minder uren willen werken en meer tijd willen voor ontspanning, slaap, vriendschap en relaties? ''Ja'', hoor ik je zeggen. ''Maar ik moet hard werken omdat ik mijn werk gewoon niet afkrijg. Laat staan dat ik mijn doelen bereik. Als dat nou eens zou lukken, dan krijg ik rust in mijn hoofd.'' ''Hmm, dat komt mij bekend voor'', zegt de huisarts, de advocaat, de ondernemer, de moeder, de vader, de zorgverlener, de manager, het teamlid en de CEO.

Het is zo gewoon om harder te gaan werken als het drukker wordt. Ondanks keihard bewijs dat gezondheidsscores dramatisch snel dalen en topprestaties onmogelijk zijn als rust geen onderdeel van je leven is. Ja dat weet ik ook wel, hoor ik je denken. Het komt wel goed hoor. Het is nu gewoon even druk. En ik zorg toch goed voor mezelf.

En dat maakt dat er helemaal niets verandert. Als ik je over een jaar spreek, dan krijg ik dezelfde antwoorden.

Laat ik je een mooi geheim verklappen.

Frustratie is nodig om echt te veranderen

Om te veranderen is een enorme hoeveelheid frustratie nodig. Zo een gevoel van 'dit wil ik niet langer'. Als je dat frustratieniveau bereikt hebt, lees dan verder.

Ik ontmoet jonge mensen die hun hartkleppen moeten vervangen wegens stress, lieve papa's en mama's die hun relatie verliezen door te hard werken, ondernemers met fysieke pijnklachten, CEO's die al jaren burn-outverschijnselen vertonen en intensive-care-artsen die heel slecht slapen.

Waar wacht jij op? Dit wil je toch niet. Daar is dit leven toch niet voor bedoeld?

Maar wacht, ik ga je helpen. Dat is mijn rol. Maar je moet wel aan het werk. En bedenk dat jezelf je grootste saboteur bent nu. Je leest straks de opdracht, en je denkt: dat gaat toch niet werken. Dat heb ik al geprobeerd. Dat kost te veel tijd en discipline.

Dat klopt. Zeg tegen die saboteur in je hoofd: 'ik heb je gehoord...maar ik ga nu even doen wat ik moet doen'. En deze opdracht kost je 10 minuten, maar levert je het vermogen om beslissingen te nemen in lijn met je missie.

Opdracht

 1. Schrijf al je aandachtsgebieden van je werk op. Voor mij zijn dat: trainingen geven, trainingen voorbereiden, acquisitie, offertes maken, e-mailen, aansturing team, bloggen, social media, websites, money management, factureren, tijd voor mijn coach, lezen, seminars volgen, reistijd en planning.
 2. Besluit wat je werkelijke core business is. Voor mij is dat: trainingen geven, acquisitie en aansturing van mijn team.
 3. Verdeel deze 'core business' aandachtsgebieden over je werkweek. Voor mij is dat twee dagen trainen, twee dagen acquisitie en een dag voor alles wat daar buiten valt.

En nu komt het.

Het past niet. De hoeveelheid bijzaken passen gewoon niet in een dag. Wat nu? 99% van de mensen gaat bijzaken doen ten koste van de core business. Die andere 1% doet het anders dan de massa, is gelukkig en levert topprestaties. Waar wil jij toe behoren?

Waarom is harder werken geen oplossing?

Harder werken is in ieder geval geen oplossing. Na drie dagen is het stresshormoon te lang in je lichaam, en tast dan fysiek het deel van je brein aan dat verantwoordelijk is voor je geheugen. En het stresshormoon stuurt ook je hormoonhuishouding in de war; je krijgt honger op gekke momenten, en je slaapt onrustig. Niet handig dus.

Als ik één ding zou mogen noemen dat ik heb geleerd in alle peperdure seminars die ik wereldwijd volgde dan is dit het: op het moment van beslissen, bepaal je je lotsbestemming. Of op z'n Engels; "It is in your moments of decision that your destiny is shaped".

Beslissen betekent altijd dat je iets niet gaat doen, om je core business doelen wel te bereiken.

Een paar voorbeelden om je op weg te helpen;

 1. Ik open mijn mail alleen om 11.00 en 15.00 uur
 2. Ik doe mijn e-mail buiten mijn core business maar één keer per week
 3. Ik kies bewust voor één social media ding waarop mijn wensklant aanwezig is
 4. Mijn gsm nummer is geheim, en ik heb geen voicemail

Welke keuzes ga jij maken? Liggen ze buiten je comfortzone? Prachtig. Dat is een teken van groei.

Is iedereen blij met mij? Nee. Mijn accountant moet wachten, een belangrijke relatie moet wachten. Maar wat geef ik? Ik geef onverdeelde aandacht aan hetgeen ik doe. Mijn energie is laserfocust, ik bereik mijn doelen en ik heb energie te over.

Dat wens ik jou ook.

Waarom kiezen drukbezette mensen voor deze training?

 1. Direct toepasbare methodes
 2. Wetenschappelijke onderbouwing
 3. Referenties: rechtbanken, advocatenkantoren, hoge raad, tweede kamer, ministeries, universiteiten, ziekenhuizen
 4. Meetbare resultaten

De training is confronterend maar wel respectvol voor waar jij voor staat en waar je naar toe wilt met je bedrijf, je baan en je leven.

Wil je meer energie-uren waarin je met focus en plezier aan je doelen werkt?

Dan is deze training speciaal voor jou.

Bel 035-5432 393 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.